(Reklame for egen nettbutikk)

Høytider som innebærer flere fridager kan bidra til at man kommer ut av hverdagsrutinen for blant annet søvn, kosthold og trening. Hvordan kan du møte denne høytiden best mulig forberedt? Vårt beste råd er PLANLEGGING. Lager du en god plan for innkjøp, aktivitet og måltider, vil du lettere kunne nyte påskeferien uten store utskeielser.

Les også: Hold vekten gjennom påsken

Med hjemmelaget påskegodt har du bedre kontroll på innhold av sukker, slik at du kan unngå tomme kalorier fra butikkjøpt smågodt og annen snacks. Ved å ha sunne og gode alternativer tilgjengelig er det lettere å holde seg til planen når fristelsene blir store. Her deler vi derfor noen tips til sunnere påskegodt som du enten kan ha i påskeegget eller sette frem som en sunnere dessert etter påskemiddagen. At oppskriftene er sunnere betyr ikke at du kan spise ubegrenset av dem, men at du kan regulere sukkerinntaket ved å velge disse variantene fremfor annet butikkjøpt godteri.

Oppskriftene er hentet fra Funksjonell mat, og Sukrin-produktene som brukes kan du få kjøpt i vår nettbutikk HER.

  • Sunnere snacks til påskeegget

Sjokoladefudge

50 g smør
1 ss Sukrin
1 ss Finesse
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
100 g Sukrin Dark chocolate

FREMGANGSMÅTE

Bruk en tykkbunnet kjele og kok forsiktig opp smør, Sukrin, Finesse, kremfløte og vaniljepulver. La det småkoke i 25 minutter over svak varme.

Ta kjelen av platen. Brekk sjokoladen i biter og rør dem inn i karamellmassen litt etter litt til all sjokoladen er smeltet.

Ha massen i en plastfoliebelagt form og la det stå i fryseboks til fudgen er helt stiv. Fudge som er fryst i en stor form deles opp i fine biter med en varm kniv.

Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering. Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i en boks i kjøleskap.

 

Havrekjeks med sjokoladebiter

INGREDIENSER (Til 8 kjeks)

60 g romtemperert smør
15 g SukrinSirup Gold
65 g Sukrin Gold
150 g havregryn
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts fiberhusk
1 ts ekte vaniljepulver
1 egg
En klype salt
20 g Sukrinsjokolade

FREMGANGSMÅTE

Miks smør og Sukrin Gold sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Ha i hakket Sukrinsjokolade til slutt.

Rull deigen til kuler og trykk dem ned på en bakepapirkledd langpanne. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 13-15 minutter. Følg med på kjeksene, steketiden kan variere fra ovn til ovn.

Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur i tett boks.

 

 

Sjokoladekjeks

INGREDIENSER

50 g Mandelmel (fettredusert)
50 g FiberFin
30 g kakao
1 ts bakepulver
3/4 ts salt
50 g Finesse
2 egg
25-30 g smør
1 ts vaniljepulver

FREMGANGSMÅTE

Bland de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter egg og smør. Kjøres i maskinen til alt er godt blandet.

Legg bakepapir på en bakeplate. Deigen blir ganske klissete, så bruk to skjeer og legg små klatter på bakeplaten. Eventuelt lag små kuler som du trykker lett flate.

Stekes på 175 grader i ca 10 minutter.

 

Marsipan-chips

INGREDIENSER

SukrinMarzipan
Kanel
Sukrin

FREMGANGSMÅTE

Skjær SukrinMarzipan i tynne skiver, eller kjevl ut hele marsipanpølsen, og stikk ut i ønskede former. Legg på en stekeplate med bakepapir, og strø Sukrin og kanel over.

Stekes på 180 °C i ca. 8 minutter.

 

Marsipankuler med sjokolade

INGREDIENSER

SukrinMarzipan

Sukrin dark chocolate eller Sukrin Chocolate Drink

FREMGANGSMÅTE

Del marsipanen i mindre biter og rull til kuler.

Trill kulene i pulveret til Sukrin Chocolate drink eller smeltet Sukrinsjokoladed

 

Trenger du tips til andre ting du kan ha i påskeegget?

Les også: Tips til sunnere påskeegg

 

 

  • Sunnere påskedessert

 

Jordbærsorbet

INGREDIENSER

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

FREMGANGSMÅTE

Kjør alle ingrediensene i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

 

 

Skogsbærpai

INGREDIENSER

Paideig:
1 egg
80 g fettredusert Mandelmel
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
100 g Finesse
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver

100 g smeltet smør

Bærfyll:
600 g fryst skogsbærblanding eller annen type bær
2 ss potetmel
70 g SukrinMelis

FREMGANGSMÅTE

Sett ovnen på 190 grader. Bland sammen Mandelmel, FiberFin, Finesse, bakepulver og vaniljepulver, og tilsett ett lettpisket egg. Kna til en smuldrete deig.

Tin bærene i mikrobølgeovn i ca. 1 minutt. Tilsett potetmel og SukrinMelis og rør godt. Legg bærene i en stor paiform. Legg på smuldredeigen, og hell over det smeltede smøret.

Stek midt i ovnen til deigen er gyllenbrun (ca. 30 min). La paien avkjøles litt før den serveres, gjerne sammen med is, kesam eller lignende.

 

Kake av Sukrin kakemix

Kakemiksen til sukrin kan brukes som base til mange ulike kaker, blant annet gulrotkake, banankake, sjokoladekake, sitronkake, bringebærkake, kokoskake, eplekake, krydderkake, bløtkake eller muffins. Kjøper du kakemix fra nettbutikken til Livea får du med oppskriftshefte på alle disse deilige kakene.

 

Sunnere kakao på påskefjellet?

Prøv Sukrin Chocolate drink! Varm opp 2 dl melk og ha i 2 ts Chocolate drink. Bland godt, nyt og skaop gode påskeminner med dem du er glad i!