Påsken har kanskje for mange betydd utskeielser fra det vanlige kostholdet samt mer godteri og søtt. Ofte kan man da oppleve at man kjenner seg fysen etter noe søtt på kvelden i tiden etterpå, og det kan være utfordrende å motstå restene av påskesnopet som ligger igjen i kjøkkenskapet.

En nøkkel for å lykkes med å hente seg inn til hverdagsrutinene er å ha sunne alternativer tilgjengelig. Så hvilke sunne alternativer kan man unne seg når det berømte søtsuget melder sin ankomst på kvelden?

Her har du noen tips til små kveldsmåltider som kan bidra til å døyve suget etter søtt på kvelden

Les også: Slik unngår du søtsug og cravings

 

Bakte eplebiter med Sukrin gold og kanel

Disse eplene smaker eplekake, og er fantastisk å spise for seg selv eller som topping på vaniljekesam, vaniljeyoghurt, havregrøt eller is. I tillegg er de utrolig enkle å lage med kun 3 ingredienser.

Skjær et eple i tynne skiver og legg epleskivene utover på et fat eller i en ildfast form. Strø over Sukrin gold og kanel. Bak eplebitene i ovnen i ca 15-20 minutter eller ha dem i mikro på full effekt i 1-2 minutter.

 

Vaniljekesam med frukt og bær

Dette er friskt, godt, og slår aldri feil. Dandér vaniljekesam og frisk frukt og bær i et fint glass, da føles det litt ekstra eksklusivt. Dersom du ønsker mer sødme kan du ha på litt Sukrin Sirup.

 

Sukrin Chocolate Drink

Denne drikken kan drikkes varm eller kald, alt ettersom hva du foretrekker. Spis gjerne et knekkebrød med proteinrikt pålegg eller en liten neve nøtter ved siden av dersom du skal ha dette som et kveldsmåltid.

Bland 2 ts Sukrin Chocolate drink i et glass lettmelk. Drikk den som den er eller varm den til kakao.

 

Tilslørte bondepiker med vaniljekesam og havrekjeks

Min variant av denne klassikeren består av eplemos, mager vaniljekesam, og 1-2 havrekjeks. Eplemos kan man enkelt lage selv ved å skrelle et eple, skjære det i terninger og koke det i litt vann til det blir mørt og kan moses. Alternativt kan man kjøpe ferdig eplemos, f.eks. fra Helios. Knus havrekjeksen og legg kjeks, eplemos og vaniljekesam lagvis i et glass. Topp gjerne med litt kanel.

 

Livea havregrøt med kanel og bær

Livea Havregrøt er søt og god, og kan dempe søtsuget du kanskje føler på kvelden. Den inneholder lite kalorier, og har mye protein og næringsstoffer. Et perfekt måltid som lages på 2 minutter. Det eneste du trenger å gjøre er å blande sammen 1 pose Livea Havregrøt med ca 2 dl vann og varme i mikro eller kjele i 2 minutter. Server gjerne med kanel og litt bær. Ettersom grøten er søt i seg selv trenger du ingen ekstra søtning.

 

Havrelapper av Livea Havregrøt

Livea Havregrøt er perfekt å bruke som base for havrelapper. Disse er superenkle, sunne og gode, og de inneholder mye protein samt alle næringsstoffene kroppen trenger. Ha gjerne kanel eller kardemomme i røren for litt ekstra smak.

Ingredienser (1 porsjon):

1 pose Livea LCD Havregrøt

1 dl vann

1 egg

1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene, la svelle noen minutter, stek små lapper i en stekepanne på middels varme. Klar på 1-2-3! Lappene er søte og gode som de er, men du kan eventuelt servere dem med noen varme bær eller sukkerfritt syltetøy.

 

Smoothie

Smoothie er en enkel måte å få i seg viktige næringsstoffer på, og smaker både friskt og godt. Smoothie er også perfekt å fryse ned i iskrem-former, for et sunnere alternativ til is .

Smoothie basert kun på frukt, bær og fruktjuice inneholder likevel mye sukker og kan gi store svingninger i blodsukkeret. Skal du ha smootien som et måltid bør du derfor sikre at den inneholder en proteinkilde, fiber og eventuelt litt sunt fett.

Hvordan du kan sette sammen en næringsrik smoothie kan du lese mer om i DETTE blogginnlegget.

 

Superenkel dessert av vaniljekesam og sukkerfri saft

Denne oppskriften kan brukes som en sunnere dessert eller når du er fysen på noe søtt til kveldskosen. Vær obs på at den må lages på forhånd ettersom den trenger å stivne i kjøleskap noen timer eller over natten. Lag den i porsjonsglass og oppbevar i kjøleskap, så har du over flere dager.

Ingredienser:

5 gelatinplater

1,5 dl Sukkerfri saft med valgfri smak (Fun Light, Zeroh eller Saftsuse)

2,5 dl vann

200 g mager vaniljekesam

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter

Kok opp 1,5 dl saft og 2,5 dl vann.

Skvis vannet av gelatinplatene og løs opp i den varme saftblandingen. Visp mager vaniljekesam godt inn i saftblandingen. Fordel blandingen i glass eller skåler til passelige porsjoner. Sett i kjøleskap over natten.

Topp gjerne med noen friske bær før servering.

 

Proteinfluff

Proteinfluff smaker søtt og kan minne litt om mousse. Det finnes ulike måter å lage denne på, men denne oppskriften er enkel og god, samtidig som du ikke trenger å gå til innkjøp av proteinpulver. Anbefaler å teste den ut 😊

Ingredienser (1 porsjon):

1 eggehvite

1 beger Skyr luftig uten tilsatt sukker.

Slik gjør du:

Pisk eggehviten helt stiv, pisk deretter inn skyr. Ferdig på 1-2-3!

 

Ønsker du flere oppskrifter på sunnere og søte fristelser? Sjekk ut blogginnlegget «8 sunne og gode sommerdesserter»