Mitt navn er Wibeche og jeg er 47 år.

 

Jeg hadde i lengre tid ønsket å gjøre en endring, men kom liksom aldri helt i gang. Når jeg hørte at Livea skulle starte ved Nr1 Fitness Mathopen, var jeg innom og hadde en samtale med kursholder. Jeg var skeptisk, følte meg usikker på om jeg var motivert og om dette var noe for meg. Jeg fikk svar på alle spørsmålene mine og tenkte at, «ja, dette gjør jeg». Når avgjørelsen om å starte på kurs var tatt, var det akkurat det jeg trengte for å komme i gang. Å gjøre en livsstilsendring som dette var ikke bare for min del, men også for hele familien. Å merke at ting ble lettere og at kroppen fungerte bedre, kom alle til gode og jeg begynte å merke alle fordelene som jeg ikke turt å håpe på at skulle skje. Jeg sov bedre, leddene verket ikke så mye, blodsukkeret ble stabilt, kroppen ble mer bevegelig.. Økning av medisin mot leddgikt var ikke lenger nødvendig, og det var en utrolig deilig følelse å kjenne at kroppen fungerte bedre enn på lang tid.

Men, en endring av livsstil var ikke bare å gå ned i vekt, det handler også om de valg man tar for både kost og trening videre. Jeg synes det var vanskelig å komme i gang med gode treningsvaner, og har etter hvert innsett at kost og trening må planlegges og prioriteres som alt annet. Som kursholder så ofte har sagt, så blir man god på det man gjør. Så nå har jeg begynt å jogge litt, jeg var til og med på Vinterkarusellen i januar. Jeg er også påmeldt på 5 km når Bergen City Maraton går av stabelen. Dette var helt utenkelig i september i fjor, og det er en utrolig deilig følelse å kjenne på mestringen av noe jeg ikke trodde var mulig for kun et halvt år siden.

 

Siden september har jeg gått ned ca 20 kg og jeg føler meg fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå så mye ned på så kort tid, og ikke minst at det skulle gå så greit når jeg satte i gang. Dette er mye takket være fantastisk flotte kursholdere som Christel og Monica, samt de andre deltakerne. Det har vært så gøy å finne inspirasjon og motivasjon hos de andre deltakerne, de har vært helt unike i denne prosessen. Vi har heiet hverandre frem fra start til sluttJ

 

Jeg går nå på Oppfølgingskurs for å ha en trygghet når jeg skal ut og gjøre ting på egen hånd. Det er en god følelse å vite at jeg har kursholder i ryggen når jeg møter hverdagens utfordringer. På denne måten er jeg trygg på at jeg vil være rustet til å benytte all kunnskapen jeg har tilegnet meg, slik at jeg vil fortsette å ta gode valg for kost og trening i tiden som kommer.

 

En livsstil er jo tross alt noe du skal ha med deg resten av livet!

 

Om jeg skal komme med en anbefaling til dem som ønsker å gjøre en endring – IKKE NØL, dette funker!