Therese Bianca. (34 år og ufør)

Livet før Livea var ganske tungt på flere måter. Det var mye trøstespising, veldig lite energi og få hverdagsgleder. Det var bare å komme seg igjennom dagene og vente på neste dag, som kom og gikk på samme måte. Jeg, som ufør, mistet gleden av å være ute blant folk, jeg hadde mye kroniske smerter og dårlig søvn. Jeg var blitt så stor at det å ”leke gjemsel” med store klær ble min egen livsstil.

Jeg fikk meg en oppvekker da jeg en dag våget meg på vekten. Dette fikk meg til å begynne å trene og legge om kosten som igjen førte til at vekten gikk ned. Men etter ti kilo, stoppet vekten sammen med motivasjonen.

«Jeg begynte å skli tilbake til gamle vaner igjen….»

Men så møtte jeg på Therese Bjørkmann, hun var et av de kjente ansiktene jeg hadde sett i Livea magasinet og hun jobbet hos nr1Fitness på Voss. Jeg pratet med henne og bestemte meg for å få skikkelig hjelp til å endre livsstilen min slik jeg ønsket. Jeg hadde gått ned ti kilo før kurset, men kurset hjalp meg ned 13,3 kilo til. Å delta på kurs har endret livet mitt betraktelig. Jeg kjente at jeg klarte å takle smertene bedre og fikk en mer stabil søvnrytme. Jeg fikk livsgnisten tilbake og ønsket mer enn noen gang å bli en enda bedre utgave av meg selv!

Å være delkaker på livsstilskurs har hatt sine opp og ”ned” turer. Med trygge og gode rammer rundt meg var det lettere å lage nye vaner, og endre livsstil ,men jeg kjente også hver dag at kroppen kjempet imot. Jeg måtte venne meg til min nye hverdag, og støtten fra gruppen min var gull verdt, spesielt på dager som var litt tyngre enn andre!

Jeg var ikke alene i kampen lenger. I tillegg til nye mennesker i gruppen, var jeg heldig som hadde fått med meg Kai Martin, en veldig god kompis som jeg kunne gå den lange veien sammen med. Jeg lærte å holde meg til de rammene som ble gitt, og det ble lettere og lettere for hver uke. Valg av mat, tidspunkt og mengder, er noe jeg er blitt mer bevisst på. Hvordan man skulle legge opp dagene med tanke på innkjøp, ble mer gjennomtenkt og planlagt. Noe som virkelig har gjort hverdagen min mye bedre og stabil. Små ting som førte til de dårlige avgjørelsene tidligere, ble byttet ut med kunnskapen om hvor lett det er å ta de gode avgjørelsene i stedet.

Det å gå Livea kurset sammen med en venn, var virkelig en ekstra boost og hjelp gjennom det hele. Selv om jeg hadde en fantastisk gruppe og lene meg til til enhver tid, var det for meg noe litt annet å kunne snu seg til en som du kjenner godt. Man skal jo legge om hele livsstilen sin og det var lettere og dele det med noen som går gjennom det selv. Nå som kurset er ferdig føler jeg meg trygg på at jeg har fått en varig endring og om det skulle dukke opp utfordringer underveis så har jeg noen å støtte meg på.

Å delta på Livea Livsstil , og det som kurset hadde å tilby var virkelig det som hjalp meg videre. Og om andre sitter i samme situasjon eller føler de trenger en livsstilsendring, anbefaler jeg virkelig at de hopper på.

Kai Martin (28)

Mitt navn er Kai Martin Hylland, 28 år gammel og jobber som signalmontør i Banenor. Jeg deltok på Livea livsstil kurs på Voss i høst (2017) der jeg tok av 35 kilo 

Før Livea var dagene tunge og ganske like. Jeg sov mye, men følte meg allikevel aldri uthvilt. Selv hverdagslige ting som vasking og rydding var et ork. Når jeg kom hjem fra jobb var jeg helt tom for energi og da ble det ofte noe lettvint til middag for så og sove noen timer på sofaen.

I høst var jeg på reinsjakt og det var der jeg virkelig la merke til vekten. Med 20 kilo på ryggen blei totalen 170 kilo og dette var noe hofter, knær og anklene satte svært liten pris på.
Ikke lenge etterpå spurte min venninne, Therese Bianca, om jeg ville bli med henne på livea kurs. Jeg, som sikkert mange andre var skeptisk til »pulverdietter» men jeg følte også at nå var det på tide og gjøre noe, og siden vi da ble to på kurset så hadde jeg vertfall noen der jeg kjente. Så jeg reiste ned på nr1fitness på voss og tok ein samtale med Therese Bjørkmann. Der gjekk hun litt meir gjennom hvordan kurset var lagt opp med trening, kost og omlegging av dårlige vaner og jeg meldte meg på.

Jeg synest at kurset på noen måter var veldig krevende men likevel overraskande enkel. Jeg fikk strenge rammer jeg skulle forholde meg til som gjorde det lettare for meg. De første dagene var harde, men det ble lettere og lettere etter hvert som ukene gikk. Og ettersom jeg spiste ofte og lite så ble jeg kvitt alt søtsug. Det hjalp også å ha en venn og en gruppe til å støtte seg på. Vi møttes en gang i uken der vi hadde undervisning, trente og gikk gjennom hvordan vi hadde det, og hvordan uken hadde vært.

«det å høre at en ikke var alene om ting er gull verdt.»

Nå er hverdagen en helt annen. Jeg sover mye bedre , som gjør at jeg våkner uthvilt og har mer energi gjennom hele dagen. Jeg har også lært meg å planlegge maten bedre slik at jeg får i meg skikkelig og sunn mat til rette tider igjennom dagen.

Hvis Livea livsstilskurs er noe du vurderer, anbefaler jeg det på det sterkeste