Monica er en jordnær og blid dame på 51 år. Hun har gått på Livea Livsstilskurs på Nr1 Fitness Åsane i høst.

22,7 kg på 14 uker!
– 18% i fett
– 24 cm i midjemål
– 22 år i metabolsk alder

-Hvordan var hverdagen din før du startet på Livea Livsstilskurs?
Hadde en relativt usunn livsstil både i forhold mat og trening, det var mye lettvinte løsninger og for store mengder. Det ble mer «helgedager» enn ukedager. Når jeg knakk ankelen min sluttet jeg å røyke, og jeg gikk da kjapt opp 10 kg ekstra. Ble rett og slett ingen aktivitet pga. ankelen, og jeg synes rett og slett synd på meg sjøl – og det ble mye mer kos enn før. Er lett for å skulle trøste seg med noe godt å spise når man synes synd på seg selv. Når jeg så at vekten gikk opp, gav jeg bare mer og mer opp på å skulle gjøre noe med det. Til slutt kom jeg til ett punkt der vekten viste 20kg +, det var sommer og jeg følte meg rett og slett veldig utilfreds med meg selv. Jeg skjønte at det ikke kunne fortsette slik, og at jeg måtte gjøre noen grep. Kjenner meg selv så godt at jeg visste jeg måtte ha hjelp, og at jeg ikke klarte å gjøre dette på egenhånd. Visste dere hadde Livea Livsstilskurs på Nr1 Fitness Åsane – tok kontakt med dere og meldte meg på. Angrer ikke ett sekund på det valget.

-Hvordan var opplevelsen din av kurset, har du lært noe, er noe forandret i din hverdag som følge av kurset?
Var veldig kjekt at vi var «flere i samme båt», vi kunne støtte hverandre og dele av erfaringer underveis. Visste en del om kosthold og trening fra før, men det er noe med det å få satt alt i system og se den røde tråden igjennom det hele. Føler jeg kunne starte med blanke ark kostholdsmessig etter kurset. Jeg er nå mye flinkere til å planlegge, lager for eksempel frokost og lunsj til dagen etterpå før jeg legger meg. Middagene er nå sunnere med mer fokus på grønnsøker, rene produkter og fullkornsprodukter enn før. Stresser ikke med maten lengre, og jeg spiser faktisk nå mye mer mat enn jeg gjorde før jeg gikk på kurset – og oftere. Det er fullt mulig når jeg spiser riktig for kroppen. Jeg har også funnet en enorm treningsglede, og jeg kan vel si at jeg har fått en aktiv livsstil. Føler jeg begynte på null, og har nå jobbet meg oppover til å kjenne at jeg har en sterk og sunn kropp som fungerer uten smerter. Du blir veldig godt kjent med deg selv i en slik prosess, og man må faktisk begynne å lytte til kropp og sinn. Man slipper ikke unna og man må begynne å kjenne etter på følelser og ikke bare spise seg igjennom de lengre.

-Hvordan er din hverdag nå?
Min hverdag nå er veldig aktiv, men jeg er også i den prosessen at jeg holder på å lære å kjenne meg selv på nytt. En må begynne å like den personen man er uansett utfordringer, og ikke gjemme seg bak sjokolade, god drikke, røyk eller shopping lengre. For meg har det ikke kun vært vektreduksjon, og det er veldig positivt. Det var jo ett Livsstilsendrings kurs – og den prosessen er jeg i enda mer nå som vekten er redusert. Den jobben er ikke gjort i en håndvending – men jeg lytter nå til kroppen og døyver ikke følelser ovenfor meg selv med mat og god drikke lengre. Sovner lettere nå enn jeg gjorde tidligere. Ting er ikke et ork lengre, og det er mye enklere å stå opp om morgenen. Slumrer ikke 3 ganger lengre, men er klar for en ny dag. Har rett og slett mye mer energi enn før.

-Har du noen anbefalinger til de som vurderer å begynne på Livea Livsstilskurs?
Du må ha bestemt deg og være villig til å gå «all-in» i prosessen. Det hjelper ikke å sitte å tenke over alt man ikke får gjort i den perioden, men fokusere på at det er dette som teller nå – og at du gjør det for deg selv. Dette er ingen mirakelkur, men er hardt arbeid både fysisk og psykisk. Man må forberede seg godt mentalt til å gjøre en varig endring. Det hjelper ikke å gå tilbake til slik man har holdt på før kurset, for da vil man jo aldri få noe varig endring.