Karen fra Osterøy vil bruke overvekten som inspirasjon og motivasjon for andre

Karen Revheim hadde hørt om Livea Livsstilskurs, men var veldig skeptisk. Ville dette kunne gi henne den livsstilsendringen hun hadde ønsket i lengre tid? Etter at hun deltok på oppstartstreffet før et nytt kurs startet for 1 år siden ble hun overbevist. “Jeg er ganske sta, så når jeg først bestemmer meg for noe, så gjør jeg det”.

Vendepunktet

“Jeg var kommet til et punkt i livet hvor jeg var dritt lei av å være misfornøyd med meg selv. Jeg følte meg uvel og i dårlig form”, forteller Karen. Spesielt en hendelse sitter som støpt i henne. “Jeg har 2 gutter hjemme som jeg har lyst til å holde følge med. Vi var på tur opp Stoltzen og gutta var laaaaaangt fremfor meg. Jeg kunne høre de rope “mamma kommer du”, men jeg var totalt knust. Da kjente jeg at dette vil jeg ikke. Her må jeg ta grep”.

“Jeg burde”
Karen har strevd med overvekt i hele sitt voksne liv, og har lenge hatt lyst til å ta tak i det. “Jeg følte det var på tide. Tenk på hvor mye tid jeg har brukt på å være misfornøyd. Hvor mye tid jeg har brukt på å tenke “jeg burde”, “jeg skulle”, “i morgen!!!”. Nei, nå var det nok. Jeg følte meg klar”. Og med det meldte Karen seg på Livea Livsstilskurs på Osterøy og startet reisen der sammen med flere i samme båt.

“Bare en dråpe i bøtta”

“Kurset var utfordrende i starten, men så fikk jeg mer energi”. Med dette kom også treningen på plass. “Jeg følte virkelig at delmålene mine gav meg en mestringsfølelse som fikk meg nærmere målet mitt”, sier Karen. Hun forteller videre om at det ikke ble et stort tap å ikke kunne spise det som de andre spiste. “Jeg følte plutselig at jeg ikke gikk glipp av noe, fordi jeg hadde fokus på målet mitt. Jeg var klar på  at dette var en fase i en større prosess og at det var viktig å følge programmet. Egentlig er jo denne tiden bare som “en dråpe i bøtta”, som vår dyktige kursholder Trude sa så fint”.

Små steg – store forandringer

Med små steg skjedde store forandringer. Gjennom de 16 ukene på kurset gikk Karen ned 23kg. Men hun følte seg fortsatt ikke ferdig. “Jeg kjente at hodet mitt også måtte ha tid til å ta innover seg forandringen. Derfor var det viktig for meg å melde meg på oppfølgingskurset. På denne måten kunne jeg få kjenne at jeg klarte å ha kontroll. Jobbe enda mer med å få endringen til å bli en varig livsstil. I tillegg er det noe med dette fellesskapet som er så viktig. Kunne støtte hverandre og holde fokus på det man har lært og gått gjennom”. Totalt på det siste året hadde Karen nå hatt en vektreduksjon på 28,4kg.

Fra kursdeltaker til kursholder

“Perioden på kurs har vært en fantastisk prosess. Den har løftet meg på så mange måter, både fysisk og mentalt. Aldri har jeg hatt det bedre. Jeg ønsker at andre skal kunne få det på samme måte. Det å kunne trene fordi du liker det og ikke må. Det å ta gode, sunne valg for deg selv, fordi du har lyst og ikke må. Det er en ubeskrivelig god følelse”. Karen skryter over opplegget og personene på Nr1 Fitness Osterøy. “Det er en fin gjeng som er imøtekommende og inkluderende. Dette er utrolig viktig når du kommer inn og føler deg LAAANGT utenfor komfortsonen i ditt første møte med treningssenteret og ellers videre i prosessen”.

Nå står et nytt kapittel for tur. Karen har tatt utdanning som Livea instruktør og er klar for å følge kursholder Trude gjennom et helt kurs denne våren som en “trainee”. Vi ønsker Karen hjertelig velkommen i Livea teamet og i temaet på Nr1 Fitness Osterøy. Vi har troen på at hun vil motivere og inspirere mange i fremtiden.

LES MER OM LIVEA LIVSSTILSKURS!