Hege gikk ned 40kg og sluttet på kolesterolmedisin

Hege er en munter og blid dame, ja en ordentlig energirik person som lyser mot alle i sitt nærvær. Hege trener på Nr1 Fitness Osterøy, og er nettopp ferdig med en morgenøkt i salen. Mange treningstimer har hun lagt ned på senteret, hennes “2.hjem”.

Det hadde man gjerne ikke trodd at skulle vært situasjonen for en tid tilbake.

Ukomfortabel i egen kropp

For 11år siden fikk Hege et slag. Etter hendelsen trente hun seg opp igjen, og noe trening på treningssenter ble for første gang en del av livet hennes. Når hun noen år senere fikk jobb med å kjøre blomster, endret også livsstilen seg. Treningen uteble, og hverdagen mer preget av stillesittende arbeid. Med travle dager førte det med seg kjappe løsninger i matveien.  Vekten økte og Hege følte seg mer og mer ukomfortabel i egen kropp.

40kg ned og mye friskere

Mye medisiner og mange kilo ekstra førte til at Hege ikke ville være sosial, bare stenge seg inne. Høsten 2017 skulle det hele endre seg. Dette var så avgjørende for henne at valget om å melde seg inn på senteret og starte på Livea Livsstilskurs ble et faktum. I løpet av høsten og våren stod Hege på med trening og fullt fokus på kursets opplegg. Det hele resulterte i at hun kunne slutte på kolesterolmedisinen og halvere blodtrykksmedisin. I tillegg gikk hun ned 40kg og inn 38cm i livet.

Rett innstilling får deg langt

“Livet er så utrolig mye lettere å leve nå. Jeg kjører blomstrer og løper lett opp i 4.etasje, der jeg tidligere slet meg opp”, forteller Hege. For Hege er det ikke bare Livea som har betydd mye, men også treningssenteret, motiverende trenere og fellesskapet i gruppen. “Det er klart at det gjør seg ikke selv, det er en jobb både underveis og i etterkant.  Men rett innstilling og fokus får deg langt”, sier Hege.

Og når vi spør om hun ville gjort det igjen…

“JA(!!)” (nøler litt….), men det har jeg ingen plan om, for dette SKAL jeg klare å holde, sier den motiverte og engasjerte damen før hun løper ut døra.