ELENA fra Puls`n

Elena er født i 1980 og er bosatt i Skodje kommune. I begynnelsen av mars 2016 deltok hun på det første kurset vi holdt her på Puls`n. Når Elana startet på kurs hadde hun opparbeidet seg en del dårlige rutiner med tanke på mat og trening. Elena var i trening, men kostholdet var feil, og resultatene av tida som ble lagt ned i trening uteble.

Elena hadde en fantastisk utvikling underveis i kurset, og på tross av at det til tider var utfordrende så nådde hun sitt mål med en vektreduksjon på 22 kg!.

Vi fikk lov å bruke Elena den gang som en frontfigur for Livea lokalt på senteret vårt, fordi hun inspirerte så mange med endringen hun hadde klart å oppnå. Det forplikter selvsagt å være en frontfigur, presset på å holde formen blir nok større og det har også vært en fordel for Elena at så mange har fulgt med på utviklingen hennes! Da er det ikke så lett å gi seg over og falle tilbake til gamle vaner. Elena har nå vært et år på egen hånd etter sitt første år med hovedkurs og oppfølgingskurs her hos oss, og vi er mektig imponert over denne dama! Hun holder stand, og er jevnt å se på senteret med sitt blide vesen og ukuelige pågangsmot.

Målet til Elena er å bevare resultatene hun oppnådde etter endt kurs. Selv sier hun at det slett ikke alltid er lett, det finnes fristelser over alt. Det som hjelper henne fra å ikke falle for disse fristelsene, er at hun elsker å trene og sirkelen ift kosthold og trening gir henne en god balanse i hverdagen. Hun er ingen fanatisk treningsnarkoman, hun tar treninga med sunn fornuft og holder øktene på et nivå på ca 3x/uke.

Kostholdet er likevel det hun sliter mest med å holde på et akseptabelt nivå, men finner måter som motiverer og inspirere henne til å fortsette. For Elena har det å delta på kurs ift kosthold og ernæring vært en viktig faktor.Elenas klare råd er å være i daglig aktivitet, fortsette å trene, ta fornuftige hverdagsvalg rundt kosthold og hold motivasjonen oppe. Den kan trenes, den også! Vi følger spent med videre på Elena sin ferd mot en varig sunn livsstil, og er veldig stolt over innsatsen og resultatet denne sprudlende og kjekke jenta har oppnådd. En glede å ha på senteret!»

 

Hans Inge fra Puls`n

«Hans Inge Hauen er født i 1959 og starta på kurs i i slutten av januar 2017, med et utgangspunkt som de fleste andre som trenger livsstilsendring. En god del for tung, dårlig kosthold og meget lavt aktivitetsnivå, i tillegg til lite aktivitet i jobbsammenheng. Begynte å ta tak i livvstilen sin rundt 2015, og startet med sin livsstilsendring som sykemeldt. Hans Inge hadde en eventyrlig respons på Livea-kurset. Det var helt fantastiske resultater etter kort tid. Gleden, gnisten og pågangsmotet som vi sporet i denne mannen var formidabel fra første dag!

I kursperioden gikk han ned over 25kg. og kom i god form. 

Rundt kursoppstart meldte Hans Inge seg på Birkebeinertrippelen, og skulle gå Skibirken allerede etter noen uker inn i kurset. Og i tiden etter kurset har han gjennomført Sognefjellrittet og har planlagt en sykkeltreningstur til spania i påsken.

For Hans Inge så har det vært veldig viktig å jobbe med å etablere gode rutiner for å fortsette å trene og være aktiv. Det er lett å bli værende på sofaen, i stedenfor å ta den viktige treningsøkten for å holde vekten nede. Spesielt dersom kostholdsrutiner butter litt i mot. Det å ha mål – noe å se fram i mot og jobbe mot – har vært veldig viktig for Hans Inge. Han går høyt ut, er fantastisk positiv, uredd, og bruker ikke tid på negativitet. Han setter seg mål som han klarer å nå, og gjennomfører med bravour!

For 2018 er målene til Hans Inge å gjennomføre Birkebeinertrippelen, Sognefjellsrittet og Offroad Finnmark. Det står det respekt av, og vi følger spent med på Hans Inge sin utvikling videre. Hans Inge benytter seg med jevne mellomrom av måltidserstattere, for å holde måltidsrytme, rutiner og blodsukker stabilt. Det viser seg å fungere, og det å ha en sånn positiv deltaker på kurs, er gull verdt for både kursholdere og for dynamikken i gruppen. En deltaker vi er stolt over å ha med oss i Livea-systemet, og som vi ser har tatt tak og jobber jevnt og trutt i mot sin nye varige livsstil. Kampen er ikke over – men vi på Puls`n ser iallefall seier i sikte for Hans Inge! Flott fyr!»