Møt Edel Renate, 36 år. Hun er gift og har 2 barn på 6 og 10 år. Hun jobber til daglig som tannpleier i Bergen.
Edel Renate har slitt med overvekt i mange år. Om årsaken til sin overvekt sier hun selv at hun har brukt mat for å døyve følelser, stress og ubehag.
Mye usunn mat, og mat som kos og belønning.
Ikke så uvanlig for mange.

Edel Renate har tidligere vært aktiv med håndball, basketball, klatring og friluftsliv. Hun danset også ballett fram til 2007.
Etter hvert som kiloene kom snikende og vektpilen begynte å peke oppover, ble det tungt og vanskelig å ha en aktiv hverdag med mann og etter hvert 2 barn som krevde sitt. Edel Renate har prøvd å gå ned i vekt tidligere uten å lykkes over tid. Når hverdagens utfordringer har meldt sin ankomst, har hun gått opp igjen. Hun meldte seg inn på Nr1 Fitness på Landås for flere år siden, hun ønsket å ta grep. Her liker hun seg veldig godt og trener jevnt med 5-6 dager i uken. Favorittene er spinning, tabata og X-fit.

God aktivitet og mye bevegelse er alltid bra, men kost og trening var i ubalanse og inntaket var høyere enn uttaket. Hun bestemte seg at nå var det tid for å gjøre en varig endring, og meldte seg på Livea livsstilskurs

Det mest utfordrende var starten. Lysten på noe godt, for så å overstyre den, var vanskelig når man var to om kvelden som hadde den samme lysten. Det å endre vaner til å kunne kose seg med noe annet enn mat, finne kos i aktiviteter sammen istedenfor mat sammen, har vært viktig. Det var i begynnelsen utfordrende å stole på metthetsfølelsen og ikke gi etter for lysten. Edel Renate har nå redusert vekten sin med 18 kilo. Delmålene som settes har vært viktig i prosessen, samt at hun nærmer seg hovedmålet hele veien. Hovedmålet til Edel Renate er å komme inn i bunaden sin. Dette målet nådde hun lenge før kurset var ferdig og det ble nye mål på veien.

Klatring og friluftsliv kan hun endelig gjenoppta med sin familie. Drømmen om ekstremsport som før virket uoppnåelig er nå under planlegging. Edel Renate har funnet gleden ved løping og skal være med på stafett for Nr1 Fitness Landås når Bergen City Maraton går av stabelen i april.

Som følge av gode matvaner, kjenner hun at hun har et stabilt blodsukker og dette bidrar til et bedre humør. Hun er mindre irritabel og gleder seg over at det er lettere å finne klær som passer henne.

Det tar tid å endre livsstil, og det er viktig å ha fokus på gode vaner for kost og trening. Kunnskapen hun har tilegnet seg på kurs, skal brukes aktivt fremover. På sikt vil gode vaner og rutiner være en naturlig del av hverdagen. Som en del av motivasjonen, setter Edel Renate seg mål og delmål som hun jobber mot. Også det mentale er viktig i en endring, og det å være flinkere til å ta til seg komplimenter, glede seg over de fysiske forandringene, glede seg over at kroppen er lettere og fungerer, er nøkkelfaktorer som er viktige for henne i veien mot en varig livsstilsendring.

Livet smiler til henne 🙂