2 ULIKE HISTORIER, SAMME MÅL:
ENDRET LIVSSTIL FOR Å KUNNE GÅ I FJELLET

Randi (22) og Bianca (21) startet begge på Livea Livsstilskurs høsten 2018.

Denne reisen ga dem en energi og glede de begge ikke visste de savnet.

 

For Randi startet det hele for ca. 7 år siden. Med foreldre som hadde gått fra hverandre tidligere og en pappa som ble alvorlig syk, ble hun automatisk mindre aktiv. Randi fikk både depresjon og angst, og kroppen ble nedprioritert. Randi har aldri hatt komplekser for egen kropp, men da hun fikk sansen for å gå i fjellet for 2 år siden, begynte tankene å vandre til at noe måtte gjøres. “Det tærte på knær, jeg hadde verk i ledd, jeg følte meg rett og slett ikke bra i kroppen”, forteller Randi. Det psykiske hadde satt sine spor fysisk, og hun måtte ta noen grep.

 

Bianca tenker tilbake til da hun var yngre. “Eeehm…. Jeg har jo aldri vært tynn. Jeg har alltid likt meg selv og min egen kropp”. Likevel skjedde det noe da hun startet på videregående. Med lang reise som pendler hver dag, ble all trening og aktivitet automatisk valgt bort. Videre flyttet hun hjemmefra, og fortsatte med en inaktiv livsstil. “Jeg har hatt en holdning til mat som sa: “spis når du er sulten, spis det du vil, vi lever bare en gang”, og det begynte å vises på kroppen at aktivitetsnivået var lavt etter flere år med denne holdningen”. For Bianca var det først når alle klær ble for små, og ingen klær i de vanlige butikkene passet lenger, at hun kjente at det ikke var noe gøy. “Ja, og så når jeg sto alpint og var utslitt etter kun 1 tur”. Randi nikker enig, hun kjenner igjen følelsen.

 

Både Randi og Bianca er to livlige jenter som i utgangspunktet var glad i å være i aktivitet. Til felles har de at livsstilsendringen ikke ble gjort på bakgrunn av utseende. De ville ha en sunn kropp som fungerte. De kjente at kroppen streiket, de kjente at de måtte ta grep. Nå trener de ca.5x uken, og de elsker det. “Trening er blitt en del av hverdagen. Om noen spør om jeg vil være med på ting i ukene, svarer jeg at jeg skal på trening”, ler randi.

Ikke ser de på det som et offer de har gjort. Begge jentene trives med den nye livsstilen.

 

Jentene er enige om at det har vært avgjørende for dem å gjøre aktiviteter de liker. Aldri har de ofret en tanke  på hvilken trening som er den mest effektive. “Vi har prøvd alt mulig, mye gruppetrening. Vi elsker zumba”. Dette er også rådet de vil gi videre til andre; “Finn en aktivitet DU liker. Da vil du holde motivasjonen oppe”.

 

For Randi og Bianca er livsstilsendringen ikke over. De går begge på Livea Oppfølgingskurs og må fortsatt tenke seg om ift. valg de tar. “Når man skal gå på kurs er det viktig å gå inn for det selv 100%. Det er viktig å vite at det ikke alltid går på skinner. Livsstilsendringen skjer ikke av seg selv. Det enkleste er gjerne den første delen når du slipper å tenke. Det er i hverdagen når man tar valg at det er mer utfordrende”, forteller jentene. Men er det verdt det? Absolutt!

 

“Nå kan jeg gå i fjellet og samtidig føre en samtale, det er noe nytt, og samtidig VELDIG gøy”, forteller en engasjert Bianca. “Og endelig kan jeg holde følge med kjæresten min på fjellet!”, fortsetter en stolt Randi. Med ca 20kg mindre hver å “bære på” og mye ny energi og pågangsmot er jentene klare for vår og sommer med en bedre livsstil.