Tilbakeblikk med Monica Ragnvaldsen

Monica er en jordnær og blid dame på 52 år. Hun gikk på Livea Livsstilskurs ved Nr1 Fitness Åsane høsten 2017. Monica holder fremdeles vekten den dag i dag og har nå funnet en god balanse mellom trening og kosthold ut i fra sin hverdag. Les om hvordan hun startet sin livsstilsendring med Livea Livsstilskurs ved Nr1 Fitness Åsane.

 

– 22,7 kg på 14 uker!
– 18% i fett
– 24 cm i midjemål
– 22 år i metabolsk alder

 

-Hvordan var hverdagen din før du startet på Livea Livsstilskurs?
Jeg hadde en relativt usunn livsstil i forhold til mat og trening, det var mange lettvinte løsninger og for store mengder. Det ble flere «helgedager» enn ukedager. Når jeg brakk ankelen min sluttet jeg å røyke, og jeg gikk da opp 10 kg ekstra på kort tid. Det ble rett og slett ingen aktivitet pga. ankelen, og jeg synes rett og slett synd på meg selv – det ble mye mer kos enn før. Jeg hadde lett for å trøste seg med noe godt å spise når jeg synes synd på meg selv. Når jeg så at vekten gikk opp, ga jeg bare mer og mer opp på å skulle gjøre noe med det. Til slutt kom jeg til ett punkt der vekten viste 20kg +, det var sommer og jeg følte meg rett og slett veldig utilfreds med meg selv. Jeg skjønte at det ikke kunne fortsette slik, og at jeg måtte gjøre noen grep. Jeg kjenner meg selv så godt at jeg visste at jeg måtte ha hjelp, og at jeg ikke klarte å gjøre dette på egenhånd. Jeg visste at dere hadde Livea Livsstilskurs ved Nr1 Fitness Åsane – jeg tok kontakt med dem og meldte meg på. Jeg angrer ikke ett sekund på det valget.

-Hvordan var opplevelsen din av kurset, har du lært noe, er noe forandret i din hverdag som følge av kurset?
Det var veldig kjekt at vi var «flere i samme båt», vi kunne støtte hverandre og dele av erfaringer underveis. Jeg visste en del om kosthold og trening fra før, men det er noe med det å få satt alt i system og se den røde tråden igjennom det hele. Jeg følte at jeg kunne starte med blanke ark kostholdsmessig etter kurset. Jeg er nå mye flinkere til å planlegge, jeg lager for eksempel frokost og lunsj til dagen etterpå før jeg legger meg. Middagene er nå sunnere med mer fokus på grønnsaker, rene produkter og fullkornsprodukter enn før. Jeg stresser ikke med maten lenger, og nå spiser jeg faktisk mye mer mat enn jeg gjorde før jeg gikk på kurset – og oftere. Dette er fullt mulig når jeg spiser riktig for kroppen. Jeg har også funnet en enorm treningsglede, og jeg kan vel si at jeg har fått en aktiv livsstil. Jeg føler at jeg begynte på null, og at jeg nå har jobbet meg oppover til å kjenne at jeg har en sterk og sunn kropp som fungerer uten smerter. Du blir veldig godt kjent med deg selv i en slik prosess, og man må faktisk begynne å lytte til kropp og sinn. Man slipper ikke unna og man må begynne å kjenne etter på følelser og ikke bare spise seg igjennom dem.

-Hvordan er din hverdag nå?
Min hverdag nå er veldig aktiv, men jeg er også i den prosessen at jeg holder på å lære meg selv å kjenne på nytt. En må begynne å like den personen man er uansett utfordringer, og ikke gjemme seg bak sjokolade, god drikke, røyk eller shopping. For meg har det ikke kun vært vektreduksjon, og det er veldig positivt. Det var jo ett livsstilsendring kurs – og den prosessen vil jeg være i over flere år. Den jobben er ikke gjort i en håndvending – men jeg lytter nå til kroppen og døyver ikke følelser ovenfor meg selv med mat og god drikke. Jeg sovner lettere nå enn jeg gjorde tidligere, ting er ikke et ork lenger, og det er mye enklere å stå opp om morgenen. Jeg slumrer ikke 3 ganger, men er klar for en ny dag. Jeg har rett og slett mye mer energi enn før.

-Har du noen anbefalinger til de som vurderer å begynne på Livea Livsstilskurs?
Du må ha bestemt deg og være villig til å gå «all-in» i prosessen. Det hjelper ikke å sitte å tenke over alt man ikke får gjort i den perioden, men fokusere på at det er dette som teller nå – og at du gjør det for deg selv. Dette er ingen mirakelkur, men er hardt arbeid både fysisk og mentalt. Man må forberede seg godt mentalt til å gjøre en varig endring. Det hjelper ikke å gå tilbake til slik man har holdt på før kurset, for da vil man jo aldri få noe varig endring.