ENDRINGEN

«Det føltes som å løpe i seig sirup hvor beina brukte absolutt alle muskler, men ikke bar meg fremover. Det føltes som å svømme i grøt, hvor du såvidt får hodet opp til overflaten for å gispe etter luft»

31 Desember 2018 satt jeg og nøt morgenkaffen min og mimret over året som var gått. Denne morningen bestemte jeg at 2019 skulle bli året for Endring.

Livea kurset hadde jeg allerede meldt meg på tidligere i Desember, med oppstart Januar 2019.
Tillatte meg derfor å spise ekstra godt i julen, eller hele Desember når jeg tenker meg om, og November var egentlig ikke noe bedre heller, med alle bursdagene som var den måneden.
Dagene som tre barnsmor, gressenke, jobb og deltidsstudie sier det seg selv at dagene er hektisk. Vanene var godt innarbeidet med å lande i sofaen klokken halv ti med Netflix på TV og noe godt til kvelds. Dette var en vane som ikke akkurat økte energinivået mitt. Men gjett om det var behagelig, og for ikke snakke om hvor lite vondt det var å ligge sånn. Det vil si, det gjorde vondt i samvittigheten, etterhvert knærne, selvfølelsen, mestringsfølelsen og viljestyrken anså jeg som fortapt. Så det var jo egentlig ikke godt.

Første kursdag, og følelsen av å skulle blotte alle sine synder. Jeg husker jeg sa: «jeg er sikker på at forbrenningen min er ødelagt» Målet mitt var å komme litt i gang med treningen igjen, og skulle jeg nå være heldig å gå ned noen kilo i tillegg så ville det være en bonus.
Tårene presset på når jeg stod på vekten denne kursdagen, ikke fordi tallet kom som et sjokk, men fordi det nå var en ukjent person som så sannheten og i tillegg fortalte meg hva målet med kurset kunne være. Jeg tenkte bare: «jeg har jo nettopp sagt at forbrenningen min er ødelagt…så å gå ned SÅ SINNSYKT mange kilo, er ikke realistisk..jeg gir nok opp lenge før det målet du snakker om er nådd!» Jeg nikket bare med og hadde mest lyst å grave meg ned der og da.

Første jogging på møllen på mange år. Jeg skal innrømme jeg har misunnet de som liker å jogge. De må jo ha det så enkelt, de kan jo trene hvor som helst når som helst. Mens jeg…jeg ser jo bare rar ut, løper tregt, kjeder meg ihjel etter fem minutter, misliker å høre min egen pesing og gir opp hvis det er litt tungt i motbakken. Jogging er ikke noe for meg. Siv på Nr. 1 Fitness Askøy stod ved siden av meg, skrøt av meg. Jeg klagde min nød samtidig som jeg peste meg videre på møllen, hun holdt motet mitt oppe og fikk meg til å rette opp ryggen, bite tenna sammen og yte enda mer.

De første ni ukene var enkel, grøten til Livea tror jeg kommer til å følge meg i lang tid fremover. Kyllingsuppen har vært like god til lunsj som til kvelds. Sjokoladeshaken med kaffe oppi på vei til jobb, eller en bananshake på vei til fotballkamp med guttene er en nytelse. Og middagene til Livea sammen med resten av familiens grønne grønnsaker var heller ikke vanskelig.
På det første Livea møtet hadde vi allerede snakket om hvordan vi skulle snakke om denne endringen med barna, så de spurte ikke noe mer etter første middagen heller.

Listen er lang over hva jeg har prøvd av metoder for vektnedgang, men etter første uke på Liveaproduktene begynte jeg å få troen på at dette kunne gå. Og vår kursholder Trude har en unik måte å holde de ukentlige foredragene på. Hun har kunnskap, erfaring og ikke minst en fortellerevne som gjør til at vi sitter slukøret å hører etter. Trude har vært en enorm støtte i vanskelige perioder, og hun har «hanket» meg inn igjen på rett spor når vekten har stått i ro «for lenge» eller når viljestyrken har gitt etter for fristelsen.
For det er nøkkelen til dette livsstilskurset, det er de ukentlige møtene med forskjellige tema innen treningstyper, ernæring og oppfølgingen. Og ikke minst støtten og motivasjonen som resten av deltakerne har gitt meg.
Det er fremdeles tøffe dager innimellom, og de vil alltid dukke opp. Men noen av fallgruvene mine har jeg begynt å lære meg, og kan litt etter litt hente meg raskere inn til å ta de rette valgene igjen.
I dag er jeg 25 kg lettere!
Jeg har som mål å ha tre treningsøkter hver uke, og de tre øktene er blitt mine pusterom i hverdagen. Kvalitetstid og egentid om du vil. Ikke alle økter er like lett, og dørstokken er fremdeles til tider høy – men da er det godt å ha flere treningspartnere som kan støtte og pushe meg over kanten.
Digger å sette på yndlingsmusikken og ta meg en joggetur uten følelse av sirup under sålen, til og med når jeg var en langhelg i Paris ble det prioritert en treningsøkt. Da snakker vi Endring!
Ellers er jeg veldig glad i variasjon i treningen, og sjeldent er mine uker lik. Da er det gull å ha et flott treningssenter i Strusshamn som tilbyr varierte timer.
Humøret mitt er blitt bedre, den positive energien er på god vei tilbake, følelsen av å kjenne på en varig livsstilsendring er helt amazing.

Gleder meg allerede til å være med på oppfølgingskurset til høsten, for en Endring er ikke gjort over natten, og jeg vet nå at den støtten jeg har fått hittil er gull verdt og at jeg vil trenge den for å målet!

Start med en endring i livet, få oppfølging og støtte underveis og opplev mestringsfølelsen vokse i deg. Det kan gi deg ringvirkninger i andre områder i livet!
Denne våren gikk jeg ned 25 kg, tok en eksamen, sa opp jobben og begynte tilbake i yrket jeg var i for 11 år siden.

Takk til alle som støtter meg og pusher meg videre!

Og til dere som lurer: Bare gjør det!