Hvordan var hverdagen din før du startet på Livea Livsstilskurs?

Før jeg startet på Livea Livsstils kurs hadde jeg egentlig en ganske tung hverdag uten at jeg tenkte så mye på det da. Med en stillesittende jobb ble det ikke noe bedre av å komme hjem fra jobb og sette meg på rumpa foran TV eller PC frem til leggetid. Jeg var jo tross alt «sliten etter jobb, og kunne selvfølgelig unne meg å slappe av på sofaen da»?! Og gjerne med en alt for stor porsjon middag som jeg trykket i meg. Middag nummer 2 var det ofte også, for i kantinen på jobben hadde jeg jo egentlig fått i meg en god porsjon fra varm maten.

Tankegangen min er litt skremmende å tenke tilbake på. «En liten sjokolade gjør jo ikke noe endring til og fra» – «Bolle på tilbud, tar jeg to så har det jo ikke noe å si» – spesielt hvis jeg har kommet meg på tur og fått meg litt aktivitet, selvfølgelig kan jeg kjøpe meg smågodt da, tirsdag, torsdag eller søndag, spiller vel ingen rolle, jeg har jo tross alt vært i aktivitet. Mye dårlige vaner og en skremmende tankegang og ingen kunnskap om kosthold og helse.

 

Hvordan var opplevelsen din av kurset, har du lært noe, er noe forandret i din hverdag som følge av kurset?

Hvor skal jeg begynne? Jeg har lært så utrolig mye og hatt en ufattelig positiv opplevelse av kurset. Når jeg drar på butikken, tenker jeg mer og leser på etiketter, jeg fristes ikke til å ta den ekstra bollen selvom den var på tilbud. Det å få kunnskap om hvor mye arbeid som faktisk ligger bak søtsakene jeg spiste meg i hel på før og hva jeg gjorde med kroppen ,var en skikkelig tankevekker for meg.  Hadde det ikke vært for Livea kurset hadde jeg garantert fortsatt i mitt gamle spor med uendelige dårlige vaner og unnskyldninger.

Ved å ha et fast møte i uken, med veiing, prating om diverse temaer innenfor ernæring, helse og livskvalitet fikk jeg en skikkelig boost og spark i rumpen. Jeg satte meg realistiske mål, som jeg nådde med glans, takket være kurset. Det å gå på kurs med en gjeng som egentlig sitter i «samme båt» som deg har vært en god støtte og motivasjon. Vi trente sammen hver uke, hadde gode samtaler rundt bordet på kurset og løftet hverandre opp, og ikke minst hadde vi troen på hverandre.

 

Hvordan er din hverdag nå?

Hverdagen min nå er fylt med aktivitet, glede og energi. Når jeg kommer hjem fra jobb, er det så vidt jeg har tid til å hive i meg litt energi før jeg hopper i treningsklærne å drar på trening. Jeg planlegger dagene mine mer, både hva jeg skal spise og hva jeg skal gjøre. Det er umulig å feile når jeg allerede vet hva jeg skal. I tillegg er det de små endringene som gjør alt så mye bedre, som at jeg velger fullkorn fremfor hvete, jeg går trappene fremfor heisen, jeg går gjerne av bussen ett stopp før og går litt lenger hjem fra jobb.

 

Har du noen anbefalinger til de som vurderer å begynne på Livea Livsstilskurs?

Har man vært inne på tanken om å melde seg på Livea livsstilskurs så er det bare å hoppe i det. «Jada det sier de alle…» tenker sikkert noen da. Men helt genuint må jeg virkelig si med hånden på hjertet at det er absolutt verdt det. Man blir kjent med en gjeng som er i samme situasjon og med samme ønske som en selv. Det å gå igjennom denne prosessen sammen, lære av hverandre, backe hverandre opp og trene sammen har vært gull verdt for meg, bare det å vite at det er flere som har troen på at dette klarer jeg. I tillegg til gjengen du blir så godt knyttet til er det en ufattelig kunnskapsrik og god kursveileder som støtter deg fra dag en.

Hvordan har du klart å bevare gode vaner helt fram til i dag….1,5 år senere?

Dette spørsmålet stiller jeg meg ofte selv. Hvordan klarer jeg det? Jeg som elsker bakevarer og all søt gjærbakst, hvordan klarer jeg å holde meg unna? Jeg tror at hvis innstillingen er korrekt, at om en virkelig ønsker en livsstilsendring og er villig til å jobbe for det – så kan hvem som helst klare og holde gode vaner. Det er jo ikke så mye jobb heller, det gjelder å planlegge hverdagen, planlegge hovedmåltidene og spise ofte og lite. Jeg planlegger gjerne middagene for en uke i starten av uken, jeg har mye mer frukt og grønt i kjøleskapet som jeg kan spise som snacks hvis jeg kjenner at søtsuget kommer. I tillegg har jeg alltid en Livea bar eller annen muslibar med meg i vesken uansett hvor jeg skal. Jeg vil ikke tilbake til der jeg var for 1-2 år og det er god nok motivasjon for meg.

Noen konkrete råd på hva som gjør at man lykkes over tid, hva er dine beste tips som fungerer for deg.

For å lykkes over tid så er det mye av det som jeg har nevnt over som er viktig, planlegging av måltider og ha tilgjengelig alternativ sunn snacks fremfor snop, chips og andre søtsaker. Det som jeg kanskje syns er noe av det viktigste i min hverdag er trening. Før jeg startet på kurset trente jeg ikke i det hele tatt og den gleden jeg har fått av å trene nå er helt fantastisk. Jeg bruker treningen min som en viktig del av hverdagen og planlegger ofte rundt evt gruppetimer, PT timer eller egne økter. Jeg dropper aldri en treningsøkt for noe annet som plutselig skulle dukke opp. Om jeg har en dårlig dag, er ekstra sliten eller lei så er den beste medisinen og egen tiden den jeg bruker på treningssenteret.

 

Det er perioder i livet da tøffe dager kan komme. Hvilken råd kan du gi da?

Det vil alltid komme tøffe dager, hele tiden og sånn er det bare i livet. Om jeg har hatt en tøff dag og droppet trening og spist for mye av det jeg vet jeg skal holde meg unna i hverdagen, så er det viktigste og ikke tenke på hva du nå har gjort og spist. Ok jeg hadde noen dager hvor jeg faktisk bare spiste junk og falt helt ut av planen som jeg ellers har satt opp – det gjør ingenting. Det viktigste for meg da er å hoppe tilbake til planleggingen og ikke tenke over at nå har jeg spist x-antall kalorier og ikke vært i bevegelse. Hvis jeg skal tenke på alt jeg har gjort «feil» i fortiden er det klart jeg blir oppgitt og lei. Det er viktig og tenke fremover, hva skal jeg spise og gjøre i morgen, fremfor hva spiste jeg og gjorde i går.