Hvordan lykkes man ETTER Livea kurs?

Livea kursholder Nancy fra Langesund forteller

Som Livea instruktør de 5 siste årene, kan jeg trygt si at Livea er et supert konsept med fantastiske verktøy. Det kommer modige, flinke mennesker til oss med et ønske om å gjøre en endring, og det er SÅ kjekt og motiverende å se hvordan disse menneskene virkelig klarer å gjennomføre dette!

Vi er bare mennesker alle sammen. Og ting går ikke på skinner bestandig.

Livet møter oss i døren med mange forskjellige utfordringer og da er spørsmålet:  hva skal egentlig til for å kunne fortsette å ta de gode valgene når kurset er ferdig?

For å få svar på dette satte jeg meg ned med 2 tidligere Livea deltakere som deltok på kurs i 2017.

 

Jesper Nielsen:                                         

-Livea Xpress Kurs, 2017
-Varighet: 8 uker
-Total resultater:
-9 kilo
-14 cm rundt livet

 

Maria Danielsen:

-Livea Livsstilskurs, 2017
-Varighet: 16 uker
-Total resultater:
-15 kilo
-19.5 cm rundt livet

Det er ingen tvil, Livea funker!! Begge to har fulgt opplegget, og gitt 100% på de ulike kursene og har lykkes!

Så spørsmålet er:

Hvordan har dere klart å bevare gode vaner helt fram til i dag….2 år senere?

Jesper begynte på Livea Xpress i 2017. Han hadde alltid hatt en stabil vekt på ca. 85 kilo. Da vekten tippet 90 kilo, begynte han å føle at kroppen ikke lenger var sunn og han måtte gjøre noe. Han følte seg ikke vel, og begynte å trene. Men selv om han trente, hadde han ikke overskudd. Han fikk tips om Livea Xpress, og meldte seg på. Her lærte han om kosthold, trening, mengder osv…og det var en «total game changer.»

 

Maria begynte på Livea livsstilskurs i Januar 2017. Etter 2 svangerskap, var kiloene kommet for å bli. Hun hadde sett flere som hadde gått på kurs, og tenkte at hun også skulle klare det « Dette er et kurs jeg skal delta på kun 1 gang.»

Hun var innstilt på at dette skulle bli en varig endring. Dør terskelen var høy, hun hadde aldri trent på treningsenter før, og var ganske «redd» første kvelden. Men hun opplevde at å starte på kurs var trygt. Maria forteller at det tok litt tid, men ca. 8 uker inn i kurset fikk hun en a-ha opplevelse. Dette var ikke bare 16 uker med kurs… «nå forsto jeg hva instruktøren snakket om! Disse 16 ukene var bare verktøyet mitt! Resten skulle jeg gjøre selv, og DETTE  kunne jeg leve med!»

Noen konkrete råd begge to er VELDIG enige om:

-På kurset får du verktøyene, men du må bruke verktøyene korrekt når du er ferdig på kurs!
-Du må være bevisst på hva du velger!
-Du må finne en måte å bruke verktøyene på  i DIN hverdag.
– Du må ville det!
-Planlegging er veldig viktig… både med hensyn til mat og trening.
-Det er HELT nødvendig å fortsette med trening og aktivitet
-Ikke være redd for å prøve nye ting for å få variasjon og merke progresjon!
-Vær åpen og ærlig med deg selv om den livssituasjonen du er i, du har gjort en endring! Fokuser på hvor langt du har kommet, ikke på det du ikke har fått til.
-Lytt til kroppen, men husk: den beste treningen er den det blir noe av!
-Ikke vær redd for å gjøre noe nytt, som å investere i PT timer for å få litt motivasjon, variasjon og for å utfordre seg selv!

 

Det er perioder i livet da tøffe dager kan komme. Hvilken råd kunne disse 2 gi da?

-Ta deg 5 minutter. Tenk tilbake til hvordan du hadde det før du begynte på kurs, før du gjorde en endring.

-Har du lite motivasjon eller ork? Tenk litt over, HVORFOR du har det sånn? Hva er årsaken? Reflekter litt rundt dette. Disse tingene kan vi ofte gjør noe med.

Husk tilbake til det øyeblikket du følte at du «knekte koden». FOR en mestrings følelse.

Både Jesper og Maria er enige om at å melde seg på Livea kurs er den beste investeringen de har gjort.  Den endringen de har gjort har gitt dem livsglede, mestringsfølelse, og selvtillit på mange områder i livet.  Begge har funnet treningsglede, blitt glad i sunn, god mat, og har kommet inn i gode rutiner. Balanse er noe de har klart å finne, selv om livet kan by på utfordringer. Disse to er levende bevis at det er fullt mulig å bevare de gode vanene man får på Livea kurs, og bruker disse verktøyene videre på veien!