«Før jeg startet på Livea livsstilskurs, hadde  jeg vært igjennom en stor livsstilsendring på  egenhånd. ”Livet skjer” jo for oss alle, og for 5 år  siden ”skjedde livet” meg. 

Jeg endte opp i en tung, og ganske stygg  depresjon, og ble langtidssykemeldt. Jeg kjente  symptomer som mangelfull energi, redusert  aktivitetsnivå, dårlig søvn, dårlig selvfølelse og  selvtillit. Resultatet av dette er at man stenger  seg inne, vil helst ikke treffe folk, og man tar  mange usunne og ubevisste valg mtp kosthold.  

Mye dårlig mat, i kombinasjon med lite aktivitet  resulterte i stor vektøkning og på mitt tyngste  veide jeg nærmere 110 kg. For en dame på 167  cm, var det alt for mye.  

Jeg slet med store humørsvingninger, men  etter en periode med antidepressiva ble jeg  litt mindre sliten av disse, og klarte hente fram  energi nok til å komme meg på min første  treningsøkt på sikkert 10 år.  

Sakte men sikkert økte energien og livsgleden,  og ikke minst livsviljen. Jeg økte ganske raskt til  flere timer trening i uka. Det handlet mye om  mestring for min del, endelig følte jeg det var  noe jeg fikk til.  

Gleden, både den generelle livsgleden og ikke  minst treningsgleden, økte parallelt med at  vekta gikk ned og helsen generelt ble bedre. Jeg  sluttet også helt med antidepressiva etter 1 år. 

For ca 2 år siden, ble jeg plutselig ”kasta inn”  i instruktørrollen på Nr1 fitness Krøgenes i  Arendal. I starten var det bare spinning, men nå  kjører jeg litt andre gruppetimer også. Har i dag  3 faste timer på timeplanen som alle er godt  besøkte, noe jeg er superstolt og takknemlig for.  

Høsten 2019 startet jeg på Livea Livsstilskurs på  senteret jeg jobber på i Arendal. Var nysgjerrig  på konseptet, og hadde i tillegg fortsatt noen  kilo hengende etter depresjonen som jeg  gjerne ville bli kvitt, og jeg ville veldig gjerne  komme inn i bunaden før eldstejenta vår skulle  konfirmeres. (Det må også nevnes at jeg gjerne  ville få plass i kun èn sovepose, ikke måtte bruke  to montert sammen, slik jeg har gjordt de siste  årene.) 

Gjennom å delta på livsstilkurset, merket jeg  ganske raskt økt energi. Har sagt noen ganger at  selv om det ble mer og mer høst ute, så følte jeg  det ble mer og mer vår inni meg. Både kroppen  og hodet ble på en måte renset og jeg fikk en  følelse av å være frisk.  

Den første uken derimot, var veldig vanskelig.  Kroppen skulle inn i ketose, jeg hadde mye  hodepine og søtsuget var til å ta og føle på.  Jeg fikk mange aha-opplevelser, der jeg ble  godt kjent med meg selv, og alle mine uvaner.  Men det å være i en gruppe, der vi var mange  i samme situasjon, gjorde alt mye enklere.  Vi heiet på hverandre, og vi gledet oss over  hverandres gode prestasjoner underveis. Vi  hadde også en fantastisk kursholder, som hjalp  oss alle mot hver våre mål.  

En av de viktigste tingene jeg tar med meg etter  kurset, er viktigheten av planlegging.  

Jeg har i mange år hatt aktivitetskalender  hjemme der jeg noterer hele familiens aktiviteter  for de kommende ukene, samt middagsmeny.  Det som gjøres annerledes nå, er måten jeg  setter sammen ukesmenyen. Jeg prøver å få  inn mer riktig forhold mellom kjøtt og fisk, og  et bedre forhold mellom rene produkter kontra  blandingsprodukter. Ser også at middagene er  blitt langt mer fargerike nå enn før – salat og  grønnsaker har blitt så godt!  

Min kursholder snakket mye og varmt om  pusten vår, om viktigheten med å puste, om  det å ta seg tid til å puste, kun puste, kun være.  Vi lærte å være tilstede med oss selv og i  øyeblikket.  

Jeg har innført en fast morgenrutine der jeg  sitter helt rolig og bare puster i 10 minutter, så  logger jeg tankene og følelsene mine etterpå.  

Her får jeg sortert tankene, jeg får snudd de  negative tankene til positive og jeg er bevisst på  å få pusten ned i magen å kjenne etter; hvordan  har jeg det egentlig i dag, hvordan kan jeg få  denne dagen god?  

Dette har gjort at jeg går hver dag i møte med  en positiv følelse, jeg har et ryddigere hode,  er mer positiv og løsningsorientert og jeg har  kommet fram til at jeg faktisk er GOD NOK! 

Det å være i en gruppe, sammen med andre  mennesker i samme situasjon, har gjort min  Livea-reise langt lettere og hyggeligere enn det  ville vært om jeg skulle gjort det helt alene. Min  gruppe møtes fortsatt både på treningsstudioet,  på guppetimer, og ellers. Vi motiverer hverandre,  og vi heier og oppmuntrer hverandre like mye  nå som under kurset.  

Sammen er vi sterke!»