– Livea er et livsstilskurs, med fokus på vektreduksjon og varig endring.

Finn ditt Livea-senter her!

Vektreduksjon med livsstilskurs

For å lykkes med en vektreduksjon er det flere momenter som spiller inn. Bedre kostvaner, økt aktivitetsnivå og bevisstgjøring og endring av mønstre og holdninger er avgjørende faktorer. Med våre livsstilskurs får du personlig veiledning for å lykkes med dette.

Les mer om Cecilie og hennes store livsstilsendring i vår Livea-blogg her!

Liveas Kursholdere

Liveas kursholdere har tverrfaglig kompetanse på disse områdene, som gir deg de beste forutsetningene for å lykkes med en varig livsstilsendring. Her finner du kontaktinformasjon til kursholdere i hele landet.

Livsstilskursene

Livsstilskurset varer i ett år, og vi treffes i grupper for både leksjoner og trening. Det vil også være individuell oppfølging. Vår ambisjon er at du etter endt kurs skal ha innarbeidet gode vaner, og ha nådd dine mål. Du skal i tillegg ha evnen til å nyttiggjøre den kunnskapen du har tilegnet deg i hverdagen.

Liveas livsstilskurs er delt inn i fire ulike faser:

FASE 1

Dette er selve vektreduksjonsfasen. Her inntar man VLCD-måltidserstattere (very low calory diet) og grønnsaker, som vil gi et hurtig vekttap. Dette vil være en stor motivasjonsfaktor for prosessen videre. Enkelte er skeptisk til å benytte måltidserstattere, men de aller fleste opplever dette som en positiv fase, da man får både økt energi og redusert sultfølelse.

FASE 2

I denne fasen innfører man ett måltid, i tillegg til måltidserstatterne. Når man har gått på VLCD diett i en periode, er det viktig at man har en gradvis tilvenning til vanlig kost igjen. Vektreduksjonen vil fortsette utover i denne fasen.

FASE 3

Man innfører nå to måltider, i tillegg til måltidserstatterne. Dette er første fase på vei mot en stabil vekt, og vektreduksjonen vil hos de fleste etter hvert stagnere. En videre vektreduksjon vil nå være avhengig av et visst aktivitetsnivå.

FASE 4

I denne fasen fokuseres det på å etablere et godt, balansert kosthold. Man inntar kun vanlig mat, og alle våre anbefalinger er hentet fra Helsedirektoratet.

Hvor lenge man skal være i de ulike fasene vil være individuelt. På livsstilskurset vil man få personlig veiledning og oppfølging gjennom alle fasene av en lisensiert Livea instruktør.

 Her finner du ditt Livea-senter!