Middag

1. Wok

– 130 gram svin, flatbiff
– 2 stk sjampinjong
– 0,5 løk
– 1 stk rød paprika
– 0,5 stk squash
– 2 ss soyaolje
– 1 ss smør
– 1 ss sesamfrø

Inneholder 395 kcal

2. Tacosalat

– 100 gram kjøttdeig m/tacokrydder
– Isbergsalat
– 1 tomat
– 6 skiver agurk
– 1 dl mais
– 2 ss revet hvitost, lettere
– 2 ss ekstra lett rømme
– 2 ss tacosaus

Inneholder 433 kcal

3. Soyaglasert laks med frisk mangosalat, sesamfrø og basmatiris

– 100 gram laks
– 1 ss akasiehonning
– 0,5 ss olivenolje
– 1 ss soyasaus
– ½ ts ingefær, revet
– ½ hvitløksfedd
– 0,5 tomat
– 0,5 mango
– 1 ts sesamfrø
– 0,5 dl ris (tørr, ca 40 gram)

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 180 grader og kok risen

2. Bland i en middels stor bolle: 0,5 ss olivenolje, 1 ss akasiehonning, 1 ss soyasaus, 0,5

ts ingefær (revet), 0,5 hvitløsfedd (presset)

3. Legg laksen i marinaden og la dette marinere i ca 5 minutter

4. Kutt ½ tomat i terninger, og skrell og kutt ½ mango i terninger. Bland dette sammen med finrevet skall fra ¼ lime (kun det grønne) og litt presset limesaft.

5. Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden) og stek deretter laksen i olje på høy varme i ca. 1 minutt på hver side. Ha så laksebitene i en ildfast form og stek ferdig i ovnen ca. 6 minutter.

6. Tilsett resten av marinaden i pannen du stekte fisken i, sammen med saften av ¼ lime og 0,3 dl vann. La dette småkoke i ca. 6 minutter til det tykner litt

7. Når laksen er ferdig stekt i ovnen glaserer du den med soyaglasen og strø ønsket mengde sesamfrø over. Serveres med mangosalat og ris.

Inneholder ca 550 kcal

4. Blomkålsuppe med purreløk og bacon

(oppskriften gir 2 porsjoner)

– 1 stk blomkålhode
– 0,5 løk
– 4 dl kyllingbuljong, tilberedt
– 1 dl ekstra lettmelk
– 1 ss creme fraiche
– 0,5 purreløk, hakket
– 30 gram bacon

Fremgangsmåte:

1. Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter som skal benyttes som garnityr.

2. Kok opp kraft og melk og tilsett blomkål og løk, og la det småkoke til blomkålen er mør. Koketiden vil variere etter størrelsen på blomkålbitene dine, men beregn ca. 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor. Smak eventuell til med litt crème fraîche (eller rømme) om ønskelig, og bland dette godt i.

Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og pepper.

3. Mens blomkålen koker sprøsteker du baconet i en tørr stekepanne

4. Server med hakket purreløk og stekt bacon

2 porsjoner inneholder 399 kcal